Hvilket lån skal man vælge?


15/03/2018 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Uncategorized


Hvilket lån skal man vælge?

Når man står over for at skulle vælge en udbyder til et forbrugslån, kan det meget nemt blive forvirrende.  Mange virksomheder udbyder lån til private, og hver udbyder, har hver deres gebyrer, ÅOP og renter. Det er ofte en jungle, at finde ud af hvordan de forskellige lån er skruet sammen, og det kan være svært, at gennemskue hvad den endelige pris bliver, når man har fået lånet betalt ud.

Der er i dag mange der står klar til, at låne en penge, uanset om man står i RKI eller ej. Fordi udbuddet er så stort, er der også mange faldgrupper, som man skal rette opmærksomheden hen imod. Derfor kan vi kun appellerer til, at man tager sine forholdsregler, ellers kan du komme til at betale mange penge for et mindre lån. Der er ingen der har lyst til at, kun at betale renter, fordi de havde overset det med småt.

Når du skal bevæge dig ud på lånemarkedet, er det meget vigtig, at du ikke tager alt for hurtige beslutninger, også selvom det er her og nu, du skal bruge pengene.

  • ÅOP – Årlig omkostninger i procent.
  • Renter
  • Etablerings gebyr
  • Gebyrer

Når du kigger efter et lån er det vigtig, at du især retter dit fokus på ÅOP, den årlige omkostning i procent. Dette giver dig en rigtig god indikation på hvor dyrt lånet er. ÅOP er de samlede procenter, som du skal give for hele beløbet incl. Gebyr.

Renten er også meget vigtig, men da den kun giver et lille billede af, hvad du skal betale for det lånte beløb, uden diverse gebyr kan renten ikke stå alene.

Låneudbyderne har forskellige etableringsgebyr, og det varierer meget hvor meget du må betale, derfor er det også vigtig, at du har undersøgt dette, så der ikke bliver betalt dyrt, for at have etableret et lån, om det er stort eller småt. Hvis du gerne vil ud af et lån, kan der være forskel på om det er muligt uden at skulle betale renter for hele perioden.

Det er i dag meget nemt, at få oprettet et lån, det tager ikke lang tid, og de fleste gange, kan du modtage pengene samme dag via dit nem Id. Der bliver ikke spurgt til, om det er en taske, en rejse eller vaskemaskine du skal bruge pengene til. Der er rigtig mange låneudbydere på markedet, og det er der selvfølgelig en grund til – De vil meget gerne låne dig penge, gerne mange penge men du skal huske på at, de skal betales tilbage igen, og overholder man ikke låneaftalerne så koster det dyrt. Der skal betales af på hvert afdrag, ellers kan det komme til at blive en bundløs gæld, som det er svært at slippe af med senere i livet.

Alt efter hvor stort et beløb du ønsker, at låne penge til, så er der forskellige kriterier når du opretter dig. Dette er bla. Alder, økonomiske referencer og om du er i job.  Dette spørger de selvfølgelig om, for at få en bredere tilgang til dig som person, at ikke mindst, at vurderer hvor mange penge det er muligt at låne.

Vi har her givet dig eksempler på hvilket banker, der er værd at overveje, og som vil kunne hjælpe dig med de økonomiske perspektiver samt et overblik. Monni.dk har en overskuelig og læsevenlig version, som nemt giver dig overblikket til at navigerer og se, hvilket lån som er tilpasset dig.